dimecres, 20 de maig del 2020

Orlando, maig 2018

Quan decideixes anar a Orlando no és pels seus museus ni per la seva riquesa arquitectònica, vas a  veure parcs temàtics, a gaudir  com un nen de Mickey, superherois varis i molt frikisme.
Com tota ciutat americana, té avingudes interminables, és difícil trobar llocs inaccessibles i l'espai que la composa és colossal.
International Drive
Normalment jo viatjo a principis de setembre, coincidint amb el meu aniversari, però com volia venir a Florida vaig pensar que faria massa calor per gaudir de cap parc i, com sempre, tenia raó. Tot i sent maig, la crema solar i el barret van convertir-se en imprescindibles.
La zona dels hotels està molt allunyada dels parcs i els trasllats es poden fer en transport públic o gaire bé tots els hotels organitzen serveis de desplaçament amb autobús que van recollint passatgers pels hotels a les hores assenyalades. Accessibles també.


Primer dia

El vam dedicar a explorar els voltants i el nostre primer pas va ser l'oficina de turisme, on ens vam trobar amb uns amics.
Tot seguit una visita a la sínia (noria) anomenada Orlando Eye, de la mateixa factura que la London Eye, està ubicada a l'ICON Park.

ICON Pa 

Una cabina

Des la cabina
Visita al museu Ripley's Believe it or not  (creu-t'ho o no) és una franquícia americana dedicada a l'exposició d'objectes estranys i sorprenents d'arreu del món, fins i tot l'edifici on està ubicat és especial,  per fora està inclinat.

Wall-E
































I per acabar el dia, anar de botigues a un dels dos Outlets que té Orlando, aquest està a descobert i passejar és tot un plaer.

Segon dia


Primer parc, EPCOT, un dels quatre dels Disney World Parks que hi ha (crec que són quatre). Si aneu, us rec0mano que decidiu prèviament quins parcs Disney voleu veure i la primera vegada que passis per taquilla compris una entrada múltiple que et dona accés a aquests parcs, d'aquesta manera estalvies temps després (les cues per treure entrades poden ser considerables) i et fan un petit descompte. Després amb aquesta mena de Visa i l'empremta dactilar l ja pots entrar.
EPCOT és un parc Disney dedicat a la cultura internacional i a la innovació tecnològica, per això està dividit en dues parts: el Future World i el Future Showcase.
Entrada


EPCOT-Xina

EPCOT-Alemanya


La bella i la bèstia

Amb    Blancaneus

EPCOT-Canadà
A EPCOT, com a molts parcs, abans de tancar fan un espectacle de focs artificials al llac que ocupa tot el  centre del parc.

Tercer dia

La ciutat d'Orlando és bastant anodina, no té res destacable, però com era diumenge no volíem anar a un parc per la possible massificació. Això sí, està a la quinta forca de la zona hotelera.
Estació d'autobusos
Eola lake 
 



Thornton park

Church street




























A la tarda botigues a l'outlet cobert de la ciutat, i al tornar a l'hotel una preciosa imatge de la  sínia en colors.














Quart dia

Universal Studios, dos parcs en un, oblida't de veure-ho tot en un dia, impossible, el millor és agafar el plano que et donen a l'entrada i decidir què prefereixes veure i anar només a això. Està dedicat a diferents blockcbusters de la productora. Universal no pertany a Disney, per tant a la taquilla has de fer cua i pagar (100$ per persona), s'ho val.
Entrada
A l'entrada






Amb el Duende Verde

Amb en Lobezno




Per totes les fotos que veieu amb personatges has de fer una cua més o menys llarga i després te la fa un fotògraf o tens l'opció de fer-la amb la teva càmera.

Zona Jurassic park


Hogwarths
Dins el castell de Hogwarths hi ha un simulador que fa com si volessis en l'escombra que utilitza en Harry per jugar a quidish.
Zona Harry Potter

Tren  a  Hogwarths






























Aquest tren és una maqueta a grandària real, el que sí hi ha aquí mateix  és una estació de "metro" per traslladar-te a la part-inferior del parc.
Amb el Delorean de  Regreso al futuro
Transformers



Amb un Transformer

Springfield. los Simpson

Callejón Diagon, Harry Potter

Callejón Diagon, Harry Potter

Cinquè dia


El Centre Espacial Kennedy (CEK) és una part de la història reconvertida en una atracció turística imprescindible en un viatge  a Orlando. És un àrea restringida de la qual només es pot visitar una petita part (amb viatges organitzats) ja que continua sent part operativa de la NASA.

Transbordador espacial Atlantis
.
Transbordador espacial Atlantis

Astronauta de l'Atlantis


Tot això de l'Atlantis és a dins del primer pavelló visitable, on també hi ha un simulador per experimentar l'enlairament de l'esmentada nau.
Després d'aquest primer pavelló, et porten  en autobusos del centre a fer tot un recorregut per tota l'extensió immensa del CEK i acabar en un altre pavelló on hi ha elements  i l'historia de la carrera espacial. 


Edifici operatiu de la NASA

Zona operativa d'enlairament

Motors d'una nau Apolo



Al rocket garfen

Memorial John Fitgerald Kennedy





Sisè dia

Un altre parc Disney: Animal Kingdom, d'animals, va ser l'últim dels parcs Disney que es va construir a Orlando i també és el més gran dels quatre.

L'arbre de la vida

















Especial atenció a l'àrea que rememora a Pandora, el planeta de la pel·lícula Avatar de James Cameron i l'última a posar-se (2017).

A aquesta muntanya que veieu al darrera hi ha un simulador (pel qual vaig fer dos horetes de cua) en el que experimentes un vol en un banshee (una mena de au molt gran de Pandora). Al·lucinant.







Una altra zona temàtica és  la dedicada a Àfrica, on pots fer un safari per veure animals de la sabana vius i gaudir d'un espectacle de The Lion King.











Zona temàtica d'Àsia, aquí pots trobar una muntanya russa que no està malament.


Dinoland USA que compta amb una atracció que representa un viatge en el temps cap el cretàcic. 





Setè dia

Un altre dia per descansar de parcs, per donar voltes per fer les fotos  que no havia fet abans, com la de la piscina que, encara que jo no tingués temps per anar-hi (la veritat és que no m'agrada l'aigua), poder...podia.

Després agafar l'autobús i anar a la ciutat a veure un museu i voltar, fer les últimes compres i menjar un gelat mirant passar la gent.


Orlando Science

















Vuitè dia

Hollywood Studios, últim parc del viatge i tercer de Disney World,  hi ha quatre, però vam decidir no anar al de Disneyland per raons logístiques. Aquest està dedicat a les pel·lícules i sèries realitzades a Hollywod. 
Abans d'arribar, una petita passejada pel Disney town, amb bars, restaurants, botigues i un espectacle del Cirque du Soleil.




Hollywood Studios




Com era 4 de maig (may the fourth, frase que sóna molt  a "que la força sigui amb tu" lema de Star Wars) hi havia desfilades
Set d'Indiana Jones, en busca del arca perdida, és un escenari immens, on representen escenes de la pel·lícula. 
Aquesta és la de la bola de pedra del  principi i a sota la de l'intent de robatori de l'avió alemany.

Vehicle de terra de Star  Wars

Teatre xinès de LA

Atracció que simula un hotel antic amb un ascensor que funciona malament i cau de cop.



Espectacle musical de La Bella y la Bestia.
Amb en Kylo Ren 
De Cars




Abans de sortir del parc una volta per la llacuna del Boardwalk (passeig Marítim), on són tots els hotels del resort Disney.

Madrid, setembre 2018

Com aquest any havia anat el maig a Orlando i no volia trencar el  costum de passar fora el meu aniversari, vam aprofitar per una visita a ...