dimarts, 5 de juliol del 2016

Califòrnia - setembre 2014

De nou Estats Units, aquesta vegada per revisitar la meva ciutat americana preferida, San Francisco, aquesta és la quarta vegada que estic allà i, creieu-me, hi tornaria altres quatre. i aprofitant el viatge a Califòrnia,vam passar per San Diego.

San Francisco

A part de certs problemes amb la reserva de l'hotel, els quals al final vam arreglar amb unes enormes dosi de paciència, vam gaudir de set dies meravellosos.
Un dels punts que primer s'ha de visitar és el Fisherman's Wharf, la traducció literal seria "moll dels pescadors", i és un inmens passeig marítim, cara al Pacific, plé de Piers "embarcadors" de ferries. No t'has de perdre  el Pier 39, d'on no surt cap ferry, és un espai comercial i de restauració molt típic i recomenable, això si, els preus piquen.
Fisherman's Wharf, al fons l'illa d'Alcatraz
Fisherman's Wharf



Fisherman's Wharf
Una de les particularitats del Pier 39 és que s'ha convertit en el lloc de descans de multitud de leons marins, que són visitats pels milions de turistes que rep aquesta magnífica ciutat cada any. I encara que per aquesta zona del moll  passin molts baixells o motores, els que han de tenir cura són els vehícles, perquè els animals estan molt protegits per la llei.

Una ciutat dividida en dues parts, la marítima, que és tota plana i  l'altra plena de pendents, per algunes de les quals jo diria que no puja ni la cadira elèctrica. Ara, els transports públics funcionen molt bé, sense problemes d'accessibilitat.
Carrers de San Francisco
L'únic totalment inaccessible, i és una pena, és el tranvia típic, clar que les característiques del servei fan que sigui inviable. El servei municipal de tranvies si que està totalment adaptat.
Una antiga fàbrica de xocolata reconvertida en una plaça comercial amb botigues i restaurants, que val la pena visitar, sobre tot la botiga de xocolata de la marca.
Una de les característiques d'aquesta plaça és que està situada en un carrer amb pendent, cosa que pels que anem en cadira és gaire bé impossible, doncs no, no ovlidem que estem als EEUU, per tal que nosaltres no ens la perdem, a la part inferior de la plaça hi ha un elevador i un ascensor que et deixen al mig de les botigues.


Ghirardelli Square


Botiga de xocolata
El Palau de Belles Arts, construït segons les cultures grega i romana, és un centre d'exposicions, i debut a l'espectacular entorn s'ha convertit en un lloc molt atractiu per les fotos de boda de les parelles.  
Palace of Fine Arts

Als americans els agraden molt els parcs al centre de les ciutats, per sortir els diumenges a passejar, fer esport o sencillament  a fer un pic nic. A aquesta ciutat hi ha vàrios, un d'ells es diu Presidio i és inmens.
Crissy Point at Presidio














Presidio acaba en una una de platja amb vista inclosa al Golden Gate.
Crissy Point's beach
El millor barri de Chinatown del pais, he vist molts per tot Estat Units, però segons la meva modesta opinió, cap li arriba a aquest a la sola, a més, la setmana que jo vaig estar va coincidir amb el Festival de la Lluna de Tardor i vam gaudir de l'ambientació especial i de la desfilada de dracs.
Porta d'accés a Chinatown

Amb un dels dracs














El parc emblemàtic de la ciutat, el Golden Gate Parc, plé de museus molt aconsellables i , sobre tot, no us perdeu l'increíble Jardí Japonès.
Rellotge de flors del Golden Gate Parc

Golden Gate Parc

Botanic Garden



Japanese Garden

Japanese Garden

      
Museu d'Història Natural
Tornant del Golden Gate Parc pots anar a gaudir d'aquesta meravellosa vista del Golden Gate Bridge.
Com ja us he dit abans, San Francisco és una ciutat molt empinada, aqui teniu  el carrer Lombard, el més sinuós dels EEUU
Lombard street













A un dels múltiples parcs, el Pioneer Parc, trobem la torre Coit, un dels punts alts de la ciutat des d'on podeu gaudir d'esplèndides vistes.

Coit tower

Vista des de l'observatori
 
 
 
 
No us deixeu Alcatraz, la presó més famosa d'EEUU i que ara és accessible.
 
Alcatraz penitentiary

Cel·les

A la part de darrera
 
Un dels museus més espectaculars (en quant a l'arquitectura) és el Legion of honor, d'art, amb una exquisita colecció d'en Rodin. El museu es troba a una colina i a la sortida es pot gaudir d'una panoràmica de la ciutat preciosa, bé, m'ho imagino perquè el dia que jo vaig anar es va aixecar la boira.

 
Pati interior




I per acabar amb aquesta meravellosa i inolvidable ciutat, tres llocs amb el seu encant.


Yerbabuena gardens

Ajuntament
Transmerican tower
 

San Diego

Poc coneguda, petita, però preciosa ciutat que fa frontera amb   Mèxic i viu molt de cara  al mar (en aquest cas a l'oceà Pacífic).
Little Italy

Passeig marítim
Situat al passeig marítim trobareu el Museu Marítim de San Diego, que a diferència de la resta de museus marítims no es tracta d'un recinte tancat, sinò d'una col·lecció de baixells restaurats, on podreu veure belers com l' "Star of India", el galeó "San Salvador" en el qual Cabrillo va arribar a San Diego, fins a un submarí de la 2a. Guerra Mundial.
Star of India
San Salvador

Encara que no formi part del Museu, podeu anar a visitar el portaavions "Midway" que va tenir un paper molt important a la 2a Guerra Mundial, i que quan ja va estar fora de servei, els americans, amb el seu ànim de rentabilitzar-ho tot, el van transformar en museu.
USS Midway

A punt d'enlairar-me

Models d'aparells a la coberta

Torreta
Una atracció turística que no t'has de perdre és el Seaport Village, és com un barri petitet plé de botigues, l llocs de restauració, molt maco, tranquil........però molt car.
Seaport Village

Seaport Village
 
Estant a San Diego no pots ovliddar anar a la platja, un dels llocs  més visitats és Coronado, situada a l'altra banda de la badia, no només té una platja molt ben equipada (inclós em van deixar una cadira de rodes especial per poder fer un passeig per la sorra), sinò que pots visitar el famós hotel del Coronado, un resort de platja que està declarat com a lloc d'interès turístic nacional.
Coronado beach
Passejada per la sorra

Al davant de la platja

Hotel del Coronado
Si t'agraden els animals no et perdis el zoo de San Diego, un dels més importants i més bonics d'EEUU. Situat en una col·lina, si ets usuari de cadira  de rodes compten amb un servei de furgonetes (gratis) que et porten on vulguis perquè no hagis de pujar i baixar.
San Diego Zoo
Flamencs


Per acabar un bonic dia al parc us aconsello, si podeu, una volta amb el funicular del parc, gaudireu d'unes vistes impressionants.
 
 
El zoo es troba ubicat al parc Balboa que és el parc urbà més gran d'EEUU que també conté gran varietat de museus, jardins, botigues, restaurants...en fin, tota una sèrie d'activitats culturals. 
El Prado Avenue

Spanish house
Botanic
 


 
Museum
 
 Per veure el primer assentament dels colons a Califòrnia has de visitar l'Old Town, el parc del Casc Antic de San Diego, un àrea protegida on pots comprobar com vivien a la Califòrnia  de 1850, a la vegada que gaudeixes de botigues, restaurants, algun museu...






I com no, dediqueu-li un dia al Seaworld, el parc temàtic sobre la vida marítima,molt car però es  val cada centau, és senzillament increíble.


Espectacle de dofins

Shamu (orques)



Celebrant  el 50 aniversari
Si t'agraden les vistes espectaculars ves al Monument Nacional Cabrillo, districte històric amb un monument dedicat a aquest descubridor, un petit museu i un far. Des de la zona de Cabrillo tens una vista de la badia de San Diego fabulosa.
Monument National Cabrillo


San Diego Bay


Lighthouse

Un passeig en baixell per la badia
San Diego Bay

El Ronald Reagan al dic sec
I per acabar, una copa a l'Old Town, margarites o mojitos estan de vici.



 

Madrid, setembre 2018

Com aquest any havia anat el maig a Orlando i no volia trencar el  costum de passar fora el meu aniversari, vam aprofitar per una visita a ...