dijous, 9 d’agost de 2012

Viena. Març-abril 2012

Viena


Viena és una  ciutat majestuosa, que respira   història, on sembla possible  que  a qualsevol cantonada puguis trobar-te en Mozart, a la Sissi o a l'Strauss. Una  ciutat plena  de passió arquitectònica, passió que en la meva opinió li manca als habitants, de caràcter teutó, un xic freds i distants.
Skyline de Viena
Curulla  de castells (molts accessibles en part), el primer que vaig visitar va ser  el de Hofburg, residència d'hivern  de la familia imperial austriaca (principalment els Habsburg) i actualment la morada del president de la  república. 

Schloss Hofburg

Està format per dotze edificis, seu de la Biblioteca Nacional,  l'Escola d'equitació espanyola, els despatxos del president, salons imperials, etc. Avui dia hi ha  exposicions temporals i  permanents i es celebran concerts.


Exposició d'armesInterior
Pel que fa a construccions religioses, la representant principal és   la catedral de St. Esteba (Stephansdom), l'hermós ediffici és al centre de la ciutat i, debut a que ha passat per vàries reconstruccions, no té un estil arquitectònic  definit, va des del romànic al barroc.
Stephansdom

Al seu interior (que consta de tres naus) hi ha molts altars i multitut d'objectes religiosos provinents de donacions, a més de tombes de personatges famosos.
    
Peterskirche, barroc

Repartides per la ciutat hi ha numbroses esglèsies (en alemany "kirche") amb numbrosos estils.Annakirche
                 Votivkirche, neogòtic
Què dir dels museus?. Darrere del  Palau de Hofburg es  troba el Barri  dels Museus, aquí veieu el Museu  d'Història de l'Art situat a la Plaza Maria Teresa i just al devant hi ha un altre edifici exactament igual que és el Museu d'Història Natural, de fet malgrat el nom de la foto no  sé quin  dels dos és aquest.
Kunsthisttorisches Museum

El Museu d'Art té una colecció impresionant de Rubens i de cuadres  dels Austria i dels Habsburg. I l'interior és igualment espectacular, amb frescos, estatues.........
Interior del Museu d'Art


Cúpula del Museu


I aquest és l'altre, el Museu d'Història Natural, on a part dels dinosaures habituals, minerals estranys i fòsils diversos, podeu veure la original Venus de Willendorf (però que no us decepcioni el tamany).
Naturhistorisches MuseumPerò n'hi ha uns quants més.......................
Una altre meravella: el Castell de Schönbrunn, residència d'estiu dels Habsburg (recordem que la d'hivern era  Hofburg), li diuen el Versalles vienès. A nivell accessibilitat està molt bé, es nota l'esforç fet perquè els usuaris de cadira de rodes poguem gaudir d'aquesta preciositat.
Schönbrunn Schloss

Està envoltat de jardins plens d'estàtues i amb milers de plantes que  a la primavera alcancen el seu màxim esplendor. A mes compta amb un laberint i un petit zoològic.
 
I coronat per la glorieta, des d'on us podeu delectar d'unes vistes sensacionals de Viena. Un consell,   si aneu en cadira i voleu pujar fins adalt, no ho feu a força de braços,a un lateral  del castell hi ha un trenet (amb una plaça adaptada) que us porta fins allà.

Glorieta

Ah! no ho he dit, d'estil rococo (creieu-me, es nota).
 
El palau Belvedere construït amb l'objectiu  de què el príncep Eugeni de Saboya donés festes  i  així aumentar a seva popularitat. No hi ha que dir que les condicions d'accessibilitat són bastant bones (encara que quan jo vaig anar no hi havia lavabo adaptat, i la zona de taquilles es pot considerar practicable no accessible).
Belvedere Schloss
Avui dia s'utilitza com a Museu d'Art austriac, amb  una àmplia col·lecció de pintures imperials, i on podem veure el famós cuadre de Klimt, el Beso.
Interior del Belvedere
 
Són excelents els jardins que envolten el palau amb un disseny perfecte. Des de la planta superior es pot gaudir d'unes vistes esplèndides
 

 
Estàtues, jardíns...........de vegades és difícil saber on mirar.
Estatua de Strauss

Stadtpark


       

També els organismes oficials són obres d'art, igual es fa millor política en edificis tan memorables. Aquest és l'Ajuntasment.
Rathaus


I el Parlament........
Österreischisches Parlament